Portalul ofera informatii complete despre societatile din domeniul productiei, distributiei, comercializarii de mobila din Romania.

Societatile partenere produc  si/sau comercializeaza: mobila din lemn sau pal pentru living-uri, dormitoare, bucatarii, mobila pentru camera copiilor, canapele, coltare fotolii, paturi si noptiere, biblioteci, comode, mese si scaune, dressing-uri, dulapuri si etajere, garderobe, cuiere, pantofare, mobila pentru birouri, mese consiliu, scaune de birou, mobilier pentru baruri si receptii etc.

Tendințele în mobilierul contemporan: concluzii de la Salonul de mobilă de la Milano

Tendințele în mobilierul contemporan: concluzii de la Salonul de mobilă de la Milano

Salone del Mobile Milano (12-17 aprilie 2016) este cel mai important târg internațional dedicat mobilierului. Deşi a trecut mai bine de o lună de la închiderea acestuia, decelarea tendinţelor care s-au făcut remarcate aici este în plin proces. Delta Studio a fost prezentă și anul acesta la Milano, pentru a descoperi cele mai noi tendințe în design interior, participând pentru a doua oară și ca expozant. Standul Delta Studio cu mobilier românesc a fost apreciat pentru designul inovator, realizat de tineri arhitecți, și pentru calitatea materialelor folosite.

Specialiştii de la această companie, Irina Androne şi Alexandra Zaiţ  ne prezintă concluziile lor pe tema tendinţelor în mobilierul contemporan..

Cele mai importante tendințe remarcate la Salonul de Mobilă de la Milano 2016 sunt: designul retro (aluzii către anii ´60-´80), stilul industrial (în forme mai mult sau mai puțin rafinate), stilul eclectic, folosirea materialelor prețioase, finisajele aduse la un grad de perfecțiune prin folosirea tehnologiilor de ultimă generație. Culorile Pantone ale anului 2016 se regăsesc ca accente, predominând culori de bază ca griuri în tonuri variate, marouri, negru sau alb cald. Accentele metalice infuzează spațiile: cuprul, bronzul și aluminiul sunt folosite în toate combinațiile posibile, realizând o conexiune discretă cu stilul retro și industrial. Sticla este prezentă în diferite nuanțe, inclusiv transparentă sau fumurie.

 În cadrul Târgului Internațional de Mobilier iSaloni 2016, s-au evidențiat furnizori de mobilier ca: Varenna, Poliform, Arketipo, Ditre Italia, Cattelan, Bonaldo, CorteZari și nu numai. Ca în fiecare an, standurile Varenna și Poliform au fost cele mai impresionante, fiind și printre cele mai aglomerate, renumite ca lansatoare de trend. Managerul de mobilier Delta Studio, Irina Androne, a filmat împreună cu reprezentanții Poliform, Ditre Italia și Bonaldo noutățile expuse în avanpremieră la standurile acestora.

Pentru standul Poliform, designeri de renume ca Jean-Marie Massaud, Marcel Wanders și Emmanuel Gallina au creat noi colecții de canapele, fotolii și măsuțe de cafea, extrem de apreciate de către vizitatori pentru detaliile exclusiviste și combinațiile unice de materiale.

Dacă anul trecut mobilierul era așezat direct pe pardoseală, anul acesta este înălțat pe picioare de lemn sau metal, oferind senzația de plutire.

Deși modern, picioarele mobilierului din lemn masiv cu detalii metalice sau din metal (auriu, cupru sau arămiu) sunt o aluzie clară la mobilierul vintage.

Mobilierul Poliform prezentat la iSaloni 2016 propune materiale prețioase precum marmura porțelanată, cristalul, pielea naturală, atât ca finisaje pentru blaturile de masă și de comodă, cât și la fronturile și topurile servantelor și noptierelor.

Masa Mass, creată de designerul Alain Gilles pentru a marca aniversarea de 80 de ani a companiei italiene Bonaldo, are un blat din marmură așezat pe un suport din metal, inspirat de o colivie.

Materialele prețioase sunt folosite și de producătorul de mobilier italian Cattelan.

Și Arketipo a mizat pe blaturile prețioase – comoda Aura are o formă curată, liniară, din care se desprinde un blat din marmură. Volumul este înconjurat de un tub metalic, care funcționează și ca suport și îi împrumută un aer chic-industrial.

O altă tendință remarcată la iSaloni 2016 este că forma „mobilierului moale“, canapele și fotolii, s-a rotunjit și a devenit mai caldă, chiar atunci când stilul abordat este cel minimalist. Texturile în tendințe sunt: textilul din cașmir, pielea întoarsă precum și pielea naturală, extrem de fină și atent finisată. Pe lângă culorile anului, Rose Quartz și Serenity Blue, pe care le-am regăsit ca accente de culoare, am remarcat: verdele crud, imprimeurile florale, precum și nuanțele neutre de crem și gri, mereu în trendul marilor producători de mobilier.

O prezentare video a standului Ditre Italia, realizată de Irina Androne, manager de mobilier Delta Studio, și Teodora Lazăr, reprezentant Ditre Italia.

Stilul industrial câștigă teren anul acesta și se regăsește inserat atât în zona de bucătării, cât și în zona de dining. Picioarele meselor din fier beton, lemn învechit, precum și elemente metalice brute - ușor finisate, sunt cele mai întâlnite caracteristici ale stilului industrial.

CorteZari ne-au răsfățat privirile cu un stand cu tematica Pădurea Fermecată, plin de aluzii la natură și la magia pădurilor. Am remarcat noi detalii extrem de fine de prelucrare a lemnului de către artizani, dar și un nou finisaj de vopsire a metalului, care prin uscare capătă aspect de velur catifelat, tehnologie folosită doar de companiile auto de lux pentru finisarea bordului. Un filmuleț cu standul CorteZari aici:

Și cei de la Arketipo au mizat pe aluzii la frumusețea clasică, prin materiale de tapițerie haute couture ce îmbracă forme rafinate, cu accente industriale pe alocuri. Atenția la detalii a companiei italiene s-a remarcat în fiecare mobilier expus, de la fotoliile eclectice, cu forme sinuoase și umpluturi ultra confortabile, adevărate tronuri contemporane, la mese cu forme geometrice atent studiate.

Ca privire de ansamblu, la fiecare producător se remarcă influențe din mai multe stiluri de design și epoci, creând amenajări eclectice și pline de personalitate. Tendințele în mobilier prezentate în avanpremieră la Salonul de mobilier Milano 2016 se vor regăsi în curând în showroom-urile Delta Studio, furnizor de soluții complete în amenajările de interior.

sursa: romanialibera.ro

© 2019 Copyright by bvkd-media.ro