Portalul ofera informatii complete despre societatile din domeniul productiei, distributiei, comercializarii de mobila din Romania.

Societatile partenere produc  si/sau comercializeaza: mobila din lemn sau pal pentru living-uri, dormitoare, bucatarii, mobila pentru camera copiilor, canapele, coltare fotolii, paturi si noptiere, biblioteci, comode, mese si scaune, dressing-uri, dulapuri si etajere, garderobe, cuiere, pantofare, mobila pentru birouri, mese consiliu, scaune de birou, mobilier pentru baruri si receptii etc.

Soluţii pentru un mediu sănătos în casă, creşterea confortului şi a bunăstării

Soluţii pentru un mediu sănătos în casă, creşterea confortului şi a bunăstării

Întoarcerea la natură este una dintre temele care se manifestă cel mai pregnant, cuprinzând o multitudine de aspecte, de la hrana sănătoasă cu produse naturale, la petrecutul unui timp cât mai îndelungat în mijlocul naturii. Bineînţeles că locuirea şi tot ce ţine de domeniul home&deco nu fac excepţie, fiind locul predilect pentru această tendinţă a zilelor noastre.

Iar aici nu ne referim numai la amenajările de grădini, terase şi chiar balcoane – care ne apropie de natură –, la a avea pe lângă casă, dacă este posibil, o mică livadă sau grădină de legume, la florile şi plantele din interior. Tema prezintă şi numeroase alte aspecte. În primul rând este vorba de materialele de construcţie pentru locuinţe.

Lemnul este încă, prin proprietăţile sale de izolaţie, rezistenţă şi versatilitate, cel mai folosit. Piatra, varul, ipsosul, cărămida arsă, ţiglele ceramice, gresia, faianţa, sticla şi metalul sunt materiale de bază pentru construcţia de locuinţe.

Unele dintre aceste materiale erau folosite încă din antichitate, iar vestigii ale acestor construcţii s-au păstrat până în zilele noastre, ceea ce demonstrează extraordinara lor rezistenţă.  Una dintre problemele actuale legate de locuire este faptul că aerul din interioare este poluat, în special din cauza folosirii unor materiale industriale care folosesc compuşi chimici, precum şi a unor izolaţii excesive.

Locuinţele la a căror construcţie s-au folosit materiale naturale au atât capacitatea de a asigura o bună  izolaţie, cât şi un aer bun la interior.  Pereţii acestor case „respiră“, iarna interiorul este călduros, iar vara răcoros. Casele din lemn, cele mediteraneene, precum şi casele din cărămidă cu acoperiş înclinat din ţigle ceramice reprezintă exemple  de apropiere de natură şi având premize bune de a asigura confort şi bunăstare.

Case ecologice

În ultimul timp se constată reîntoarcerea sau reluarea în considerare a unor materiale folosite preponderent în trecut. Printre acestea se pot enumera chirpiciul, lutul, stuful (la acoperişuri), paiele. Altele, datorită calităţilor termoizolatoare îşi găsesc aplicaţii noi, dar foarte eficiente. Ne referim aici, de exemplu, la lână şi la cânepă, celuloză, plută.

Sunt şi familii care au ales ca soluţie constructivă şi mod de viaţă casele ecologice, prietenoase cu mediul, realizate numai cu materiale naturale şi prezentând consum extrem de scăzut de resurse naturale. Acoperiş verde, grădină proprie de legume, folosirea la maxim a luminii naturale, apelul la metode alternative de producere a energiei (eoliene, solare, compost, etc.) sunt câteva dintre caracteristicile de bază ale acestor case.

Natura la interior

Materialele naturale se regăsesc cu preponderenţă şi în interioare: mobilier, accesorii, obiecte pentru casă, decoraţiuni. În interioare, naturalul oferă un plăcut sentiment de confort şi chiar de relaxare. Frumoasele decoruri din lemn (mobilier, parchet, tâmplărie, accesorii etc.) pot fi atât clasice, cât şi moderne, în plus oferind siguranţă şi premiza de sănătate.

Poate cel mai mult, însă, privit şi prin prisma inovaţiilor din ultimul timp, materialele textile pe bază de fibre şi fire naturale – in, bumbac, mătase – ne aduc un confort suplimentar şi o stare de bine în locuinţe. Se spune că aceste materiale reprezintă viitorul în materie de design de interior. De la pături şi cuverturi, perdele şi draperii, la tapiţerii, îmbrăcăminţi pentru mobilier şi covoare, materialele textile se regăsesc practic în toate funcţiunile dintr-o locuinţă şi, mai mult, se spune că ele ar reprezenta viitorul în designul de interior. Fie că este vorba de imprimeuri, tapiţerie, covoare sau tapet, deseori modele cu care sunt împodobite, la fel ca şi în cazul plăcilor ceramice, sunt inspirate tot din natură.

Creşterea confortului și bunăstării în casele noastre este o chestiune-cheie la care încearcă să răspundă specialiştii, designeri şi arhitecţi, iar deseori răspunsul este întoarcerea la natură. Întrebarea corect pusă este: „Cum poate fi folosită natura pentru a avea cele mai bune soluţii pentru casă?“.

În acest demers trebuie să observăm că natura este fluidă, în continuă mişcare, cu linii curbe, perfectă cu o infinitate de imperfecţiuni. Pe de altă parte, omul priveşte static, este repetitiv, doreşte perfecţiune, majoritatea lucrurilor cu care se înconjoară sunt formate din linii drepte şi unghiuri. Între ideile noi prin care natura este mai aproape de casele noastre se pot enumera:  formele organice în arhitectură şi decoraţiuni, casele rotunde mai eficiente energetic, mobilierul curb, parchet cu imperfecţiuni care imită nodurile din lemn, plăci ceramice cu modele nerepetitive şi piese unicat, decoraţiuni origami şi lista rămâne deschisă.

sursa: romanialibera.ro

© 2019 Copyright by bvkd-media.ro