Portalul ofera informatii complete despre societatile din domeniul productiei, distributiei, comercializarii de mobila din Romania.
Societatile partenere produc si/sau comercializeaza: mobila din lemn sau pal pentru living-uri, dormitoare, bucatarii, mobila pentru camera copiilor, canapele, coltare fotolii, paturi si noptiere, biblioteci, comode, mese si scaune, dressing-uri, dulapuri si etajere, garderobe, cuiere, pantofare, mobila pentru birouri, mese consiliu, scaune de birou, mobilier pentru baruri si receptii etc.
Luna mai este cea care aduce mobilierul de exterior înapoi în grădină: se deschide oficial sezonul grătarelor și al după-amiezilor liniștite petrecute în aer liber, așa că proprietarii încep să aranjeze curțile pentru sezonul călduros. Cu această ocazie, obiectele învechite își recapătă culoarea, iar mobilierul prăfuit își reia strălucirea.
Începând cu 1 mai, s-a dat startul sezonului călduros, condimentat cu grătare și zile libere petrecute la curte. Proprietarii caselor cu grădină au multe de făcut în această perioadă, printre care și îngrijirea mobilierului de exterior sau tratarea elementelor din lemn răspândite prin jurul casei.
„Unul dintre cele mai importante aspecte în cazul românilor care dețin case cu fațade sau terase din lemn este, cu siguranță, longevitatea acestor elemente. Lemnul este un produs viu care are nevoie de îngrijire periodică. Produsele de calitate sunt cea mai simplă metodă de economisire a resurselor și, de aceea, venim în întâmpinarea clienților cu soluții eficiente, prin care pot mări durata de viață a lemnului, punând în valoare calitatea sau culoarea acestuia”, specifică Mugurel-Horia Rusu, Director General al Hornbach România.
Pentru a recondiționa obiectele din lemn, respectarea ordinii pașilor este vitală. Întâi de toate, specialiștii recomandă curățarea cu atenție a suprafeței de praf și alte impurități. Apoi, lemnul trebuie șlefuit cu șmirghel, până se ajunge la un material curat, fără pete, și din nou curățat de praful rămas de la șlefuire. După ce operațiunea de curățare este completă, trebuie aplicat grundului – în afară de rolul său de protecție împotriva dăunătorilor, acesta ajută la întărirea fibrelor de lemn și asigură totodată o culoare uniformă. După aplicarea stratului de grund, specialiștii ne sfătuiesc să aplicăm cel puțin două straturi de ulei, lazură sau lac, cu ajutorul unei pensule curate. Astfel de substanțe ajută lemnul să facă față provocărilor de zi cu zi, oferind, în același timp, protecție împotriva radiațiilor ultraviolete și a apei.
Pentru a evita exfolierea vopselei de pe suprafețele din lemn, este foarte important să folosim vopsele de calitate ridicată. În acest caz, economia nu face decât să scurteze viața vopselei: specialiștii atenționează că vopselele au deja consistența ideală, astfel că nu este nevoie să fie diluate. Nu în ultimul rând, pentru o culoare frumoasă și de lungă durată, grunduirea este vitală.
„Românii preferă în continuare tonurile incolore, alături de cele de nuc, palisandru, mahon și wenge. De asemenea, stilul rustic, caracterizat de nuanțe deschise, cât mai naturale, predomină în rândul celor care aleg elemente din lemn pentru propriile case”, împărtășește reprezentantul Hornbach.
Cariile, insectele și ciupercile sunt cei mai mari inamici ai lemnului, astfel că cei care se ocupă cu realizarea obiectelor din acest material recomandă să nu neglijăm importanța produselor care apără lemnul de acești inamici naturali.
„Lemnul este un material de construcție care, deși are nenumărate avantaje (este ieftin, bun izolator termic, ușor de prelucrat, biodegradabil, etc.), are și niște mari dezavantaje: este combustibil și foarte sensibil la atacul mucegaiurilor, cariilor și insectelor. Tratamentul lemnului se poate face punctual: tratament ignifug, anticarii, antimucegai, insecticid sau antifungic. De preferat este să realizăm un tratament complex, pentru a asigura rezistența lemnului în fața tuturor inamicilor naturali: carii, ciuperci, insecte, mucegaiuri, precum și tratamentul ignifug”, conchid reprezentanții RomTech Group.
sursa: media.imopedia.ro