Portalul ofera informatii complete despre societatile din domeniul productiei, distributiei, comercializarii de mobila din Romania.

Societatile partenere produc  si/sau comercializeaza: mobila din lemn sau pal pentru living-uri, dormitoare, bucatarii, mobila pentru camera copiilor, canapele, coltare fotolii, paturi si noptiere, biblioteci, comode, mese si scaune, dressing-uri, dulapuri si etajere, garderobe, cuiere, pantofare, mobila pentru birouri, mese consiliu, scaune de birou, mobilier pentru baruri si receptii etc.

Piaţa de mobilier de birou ar putea ajunge la 120 milioane euro

Piaţa de mobilier de birou ar putea ajunge la 120 milioane euro

Producţia a urcat în acest an cu 15%, după o accelerare a exporturilor, dar şi a cererii interne.

Piaţa de mobilier de birou din România are o valoarea estimată între 80 şi 120 milioane euro, iar producţia a crescut cu 15% în acest an, după o accelerare a exporturilor, dar şi a cererii interne, pe fondul avansului economiei şi mutării mai multor afaceri din Turcia în România, a declarat, pentru News.ro, Daniel Florescu, antreprenor care controlează afacerile din România ale producătorului suedez de mobilă de birou Kinnarps. Economia românească a înregistrat, în prima jumătate a acestui an, o creştere de 5,2% în termeni reali faţă de perioada echivalentă din 2015. Acest avans reprezintă, după creşterea exporturilor, principalul motor al creşterii pieţei de birouri în acest an.

”Am mai spus-o în trecut, Bucureştiul va fi capitala europeană cu cea mai mare creştere anul acesta. România a fost evaluată cu cea mai importantă creştere a PIB-ului din Europa, şi este normal ca diverse ramuri să susţină aceste cifre”, a spus Florescu. Omul de afaceri a subliniat că mutarea unor afaceri întregi sau ramuri economice din Turcia în România în ultimul an a contribuit din plin la reluarea investiţiilor şi la avansul pieţei. Investitorii sunt tot mai îngrijoraţi de situaţia din Turcia, unde preşedintele Recep Erdogan a instituit starea de urgenţă în 20 iulie şi a demarat epurări la scară mare împotriva tuturor opozanţilor regimului său, după tentativa de puci din noaptea de 15-16 iulie. Capitala rămâne, în continuare, oraşul în care se fac cele mai multe investiţii inclusiv în zona mobilierului de birou.

Investiţia pe metru pătrat pe care o face o firmă din Bucureşti este mult mai mare decât cea pe care sunt dispuşi să o facă clienţii din alte oraşe ale României, susţine omul de afaceri. Investiţiile pornesc, de regulă, de la 100 euro pe metrul pătrat şi pot ajunge la 1.000 euro. ”Să spunem doar că în Bucureşti va fi mai mereu mai mult de 100 euro pe un metru pătrat, iar în ţară niciodată nu va fi 1.000 euro pe metru pătrat. Cam acesta ar fi definiţia corectă. Se întâmplă uneori ca aceeaşi companie, care are şi filiale în ţară, să investească mai mult în birourile din Bucureşti”, a afirmat Florescu.

Costurile scăzute şi personalul calificat au contribuit la dezvoltarea pieţei mobilei de birou din România. ”Particularităţile pieţei româneşti, faţă de cele din regiune, ar fi doi vectori de luat în seamă. În primul rând că vorbim de una dintre pieţele cu cele mai mici costuri de producţie din regiune. Probabil sunt şi ţări, cum este Bulgaria, care are costuri de producţie la fel de mici sau mai mici. În al doilea rând noi avem şi personal foarte specializat pentru câteva ramuri. Nu în toate ramurile excelăm, dar în IT, automotive, mobilă, aici suntem, fără îndoială, foarte buni”, a mai spus omul de afaceri. 

sursa: ziaruldeiasi.ro

© 2019 Copyright by bvkd-media.ro