Portalul ofera informatii complete despre societatile din domeniul productiei, distributiei, comercializarii de mobila din Romania.

Societatile partenere produc  si/sau comercializeaza: mobila din lemn sau pal pentru living-uri, dormitoare, bucatarii, mobila pentru camera copiilor, canapele, coltare fotolii, paturi si noptiere, biblioteci, comode, mese si scaune, dressing-uri, dulapuri si etajere, garderobe, cuiere, pantofare, mobila pentru birouri, mese consiliu, scaune de birou, mobilier pentru baruri si receptii etc.

Producătorul de mobilă Taparo mizează pe afaceri de aproape 70 de milioane de euro

Producătorul de mobilă Taparo mizează pe afaceri de aproape 70 de milioane de euro

Producătorul de mobilă Taparo, din judeţul Maramureş, şi-a bugetat pentru 2016 o creştere de 7,6% a cifrei de afaceri, planificînd să ajungă la un rezultat de aproape 300 de milioane de lei (68,1 milioane de euro). Anul trecut, compania a ajuns la 1.111 angajaţi. În ceea ce priveşte exportul, Taparo şi-a propus să exporte produse de aceeaşi valoare ca în 2015, adică 275,6 milioane de lei (62,6 milioane de euro). Producătorul este controlat de Ioan Filip, Stelea Lucia, Munteanu Radu şi Pop Sorin Marius, fiind unul dintre cei mai mari cinci exportatori din industria mobilei. Raportat la profit, 2015 a fost cel mai bun an din istoria Taparo, cu un rezultat de 9,2 milioane de lei, în creştere cu aproape 500%, de la 1,6 milioane de lei în 2014.

Creşterea vine după ce în 2014 producătorul a atins un minim al ultimilor ani în ceea ce priveşte profitul. Profitul de anul trecut detronează rezultatul din 2011, cu 8 milioane de lei profitabilitate. Anul trecut, Taparo a avut o cifră de afaceri de 277,9 milioane de lei (63,1 milioane de euro), în scădere cu aproape 10% faţă de 2014. Fabrica Taparo a fost construită în 2005 pe bazele unele filiaturi de bumbac, care a funcţionat din 1973 pînă în 2004 şi iniţial producea doar canapele şi fotolii. De-a lungul timpului, producătorul stabilit în satul Borcuţ din judeţul Maramureş, cu doar cîteva sute de locuitori, a mai adăugat liniei de fabricare şi articole tapisate pentru grădină, dar şi o linie dedicată cadrelor din lemn.

sursa: zf.ro

© 2019 Copyright by bvkd-media.ro